Votami

sito internet

martedì 11 marzo 2014

Tactici simple pentru a controla febra

Ganditi-va la febra nu atat ca la o amenintare, cat ca la un sistem de alerta precoce al organismului. Ea reprezinta modalitatea prin care organismul se protejeaza de infectii si leziuni – este un instrument pe care il foloseste pentru a-si intensifica mecanismele naturale de aparare. De-a lungul istoriei, inainte de aparitia antibioticelor, medicii procedau la infectarea deliberata cu malarie a bolnavilor de sifilis, in ideea ca febra ridicata ii va vindeca.
Cititi aici de ce nu trebuie sa ne temem de febra: Invatati sa nu va temeti de febra
Mecanismul este destul de simplu: creierul comanda organismului sa deplaseze sangele de la suprafata pielii catre interiorul lui. Celulele albe (leucocitele) si anticorpii din sange pot ajunge astfel la sursa infectiei si sa actioneze pentru eliminarea ei. Sangele aflandu-se departe de piele, suprafata corpului pierde mai putina caldura si temperatura creste.
Dar inainte de a lua masuri pentru scaderea temperaturii pe cale alopata, asigurati-va ca ati bifat aceste tactici simple si naturale de a tine sub control febra.

Asigurati-va ca este febra.

Desi 37 C este considerata temperatura normala, aceasta valoare nu este litera de lege.Temperatura normala variaza de la o persoana la alta si de la o ora la alta pe parcursul unei zile.Hrana, excesul de imbracaminte, framantarile emotionale si exercitiile fizice sustinute pot contribui la cresterea temperaturii.Cat despre copii, acestia tind sa aiba o temperatura mai inalta decat adultii precum si variatii zilnice mai mari. Prin urmare, daca temperatura se situeaza intre 37.5-38C, aceasta valoare poate sa sugereze ca este vorba de febra.Dar daca trece de 38 este sigur febra.

 Nu combateti febra.

Daca aveti febra nu uitati un lucru: febra nu este o boala, este un simptom al unei boli. Cand organismul simte invazia bacteriana sau virala elibereaza substante care determina cresterea temperaturii interne, producand febra. O temperatura ridicata a corpului ingreuneaza reproducerea si raspandirea bacteriilor si a virusilor. Asadar, in esenta mijloacele naturale de aparare ale organismului pot scurta durata unei boli. Acesti factori ar trebui sa atarne mult in balanta fata de disconfortul pe care il implica o febra usoara lasata sa-si urmeze cursul.

Beti multe lichide.

Cand aveti febra, corpul transpira pentru a se raci. Dar in cazul unei febre mari pierderea de apa este excesiva iar organismul recurge la blocarea canalelor sudorifice pentru a preveni pierderea de apa in continuare. Aceasta blocare a canalelor face mult mai grea lupta cu febra.Solutia este sa beti multe lichide. Alaturi de apa obisnuita, sunt recomandate urmatoarele:
  • Sucuri de fructe si legume – bogate in vitamine si minerale si reprezinta exact ceea ce aveti nevoie pentru a va creste rezistenta. Sunt recomandate sucurile dense si nutritive – de sfecla si morcovi.
  • Ceaiuri din amestecuri de plante – desi in principiu orice ceai aduce lichide in corp, exista unele deosebit de indicate in caz de febra si anume un amestec care combina parti egale de cimbru uscat, flori de tei si flori de musetel.Cimbrul are proprietati antiseptice, musetelul diminueaza inflamatia iar teiul favorizeaza transpiratia si eliminarea toxinelor.Opariti 1 lingurita din acest amestec cu 1 ceasca de apa clocotita si lasati 5 minute. Strecurati si beti acest ceai cald de cateva ori pe zi
  • Ceaiul de tei – acest ceai este bun in cazul febrei, atat in combinatie cu alte plante cat si singur si favorizeaza transpiratia pentru a indeparta febra.
  • Scoarta de salcie - acest remediu naturist este bogat in silicati (compusi inruditi cu aspirina) si recomandat in caz de febra.Este recomandat a fi consumat sub forma de decoct in doze mici (exista si sub forma de capsule ce inlocuiesc clasica aspirina)

Folositi comprese calde sau caldute.

O compresa umeda – o bucata de panza moale sau tifon udata si stoarsa bine – poate scadea considerabil temperatura.Daca aveti febra mare aplicati comprese caldute (la temperatura camerei) pe frunte, pe incheieturile mainilor si pe gambe. Tineti acoperit restul corpului. Compresele reci nu sunt recomandate pentru ca provoaca contractarea vaselor sanguine, blocand sangele in interiorul lor si ridicand mai mult temperatura.

Imbracati-va comod.

Orientati-va adecvat in privinta imbracamintei si grosimii paturilor. Daca va este prea cald, indepartati hainele de prisos, permitand caldurii corporale sa se imprastie. Daca va este frig , inveliti-va pana va simititi confortabil.

Creati o atmosfera in camera care sa contribuie 

la vindecare.

Faceti in asa fel incat camera sa fie un factor adjuvant vindecarii. Nu o supraincalziti – medicii germani recomanda ca temperatura camerei sa nu depaseasca 18C. Bebelusii pot fi imbracati sumar – in body si ciorapei – atat timp cat in camera este o temperatura rezonabila (21-23 grade Celsius).

Personal de cand consum produse ce au la baza ganoderma lucidum sunt protejata si ma simt perfect. Multumesc Domnului si produselor DXN!!!




Nessun commento:

Posta un commento