Votami

sito internet

venerdì 14 marzo 2014

Acneea de pe corp: ce spune despre sanatatea ta in functie de zona in care apare



Din cate se pare, acneea de pe corp indica mai mult decat un ten cu probleme. Potrivit vechii medicine chineze si indiene, zonele de pe corp in care este prezenta acneea corespund cu diferite probleme de sanatate pe care le au organele interne. Specialistii spun ca este ca si cum ai citi o harta. 
Poti invata sa iti interpretezi starea de sanatate pe baza zonei in care acneea isi face aparitia pe corp.

Portalul The Beauty Gypsy a publicat mai jos un desen explicativ care imparte corpul tau in mai multe zone numerotate de la 1 la 14.


Zona 1: Hormonii

Atunci cand acneea apare pe gat, poate fi un semn ca ai probleme cu glandele suprarenale. In cazul in care medicul endocrinolog nu iti descopera nimic in neregula, de vina ar putea fi stresul sau cantitatea mare de zahar din sange. Asta in cazul in care nu porti pulovere pe gat sau ai un par gras care atinge deseori zona sensibila de la gat.

Zona 2 si 3: Stresul

Nu te speria daca ai probleme cu acneea pe umeri. De vina este stresul, o perioada mai grea din viata ta, cand poti fi vulnerabila. Alternativa? Verifica sa nu ai probleme din cauza baretei gentii.

Zona 4: Sistemul digestiv

Daca ai probleme cu acneea pe piept s-ar putea sa trebuiasca sa renunti la bluzele tale preferate din nailon sau poliester. In cazul in care problemele persista chiar si cu tratament specific, poti sa incerci sa consulti un gastroenterolog. Ai putea avea probleme cu sistemul digestiv, iar acneea sa fie o reactie la un obicei alimentar nesanatos, cum ar fi mancarurile condimentante sau bauturile reci pe care le bei regulat.

Zona 5 si 6: Vitaminele

Daca pielea ta este mai aspra pe brate atunci s-ar putea sa fi facut o afectiune care confera pielii un aspect dur, abraziv. Aceasta este cauzata de proasta circulatie a sangelui si de supraproductia de celule moarte ale foliculilor din par. Cremele hidratante si exfolierea regulata te vor scapa de probleme.

Zona 7: Nivelul de zahar din sange

In zona abdomenului se afla foarte putine glande care secreta sebum, de aceea nu prea exista probleme aici. Totusi, daca ai acneea apare in aceasta zona exista doua cauze: ori ai un nivel de zahar in sange prea mare, ori porti haine prea mulate.

Zona 8: Igiena sau BTS

Acneea in zona intima poate fi cauzata de firele de par crescute sub piele din cauza epilarii cu ceara. Igiena personala ar putea fi de vina sau, mai grav, bolile cu transmitere sexuala (BTS), in special daca zona afectata te mananca si nu prezinta semne de ameliorare dupa cateva zile.

Zona 9 si 10: Piele sensibila sau alergii

Deseori, acnea pe coapse si pe pulpele apare ca o reactie alergica la diversele lotiuni de corp, geluri de dus etc. In partea inferioara a picioarelor, poate fi din cauza parului crescut sub piele in urma epilarii. Poti scapa de ea cu ajutorul acidului salicilic.

Zona 11 si 12: Sistemul nervos si cel digestiv

Spatele este cea mai frecventa zona in care ai probleme cu acneea. Pe langa factorii des intalniti, care pot duce la aceasta stare neplacuta (haine prea stramte, iritatii, piele care nu respira etc), acneea poate fi data si de faptul ca mananci foarte gras sau nu te odihnesti suficient si ai probleme cu sistemul nervos.

Zona 13 si 14: Sistemul digestiv

Pe fund, acneea apare din 3 motive: lenjeria murdara sau prea stransa pe corp, pielea excesiv de uscata si o dieta alimentara sau o digestie proasta. Daca ti-ai hidratat pielea si ai renuntat la lenjeria prea stramta si nu ai observat nici o schimbare, atunci este cazul sa iti schimbi dieta

Nessun commento:

Posta un commento