Votami

sito internet

lunedì 12 maggio 2014

Parjoale, piftele bune, bune




Salve, prietene drag. Sunt uneori momente cand nu mai stim ce sa gatim. Eu iti propun sa gatesti niste parjoale gustoase cu multe legume si carnita tocata. E usor de preparat si destul de repejor doar ca eu de fiecare data cand le gatesc se si mananca pana le fac pe toate la cat sunt de bune. Acum, iti zic si tie micile mele secrete pentru a pregati aceleasi parjoale dar cu un gust diferit un pic. Alege cu drag ingredientele după ochi şi după inspiraţie: 
carne tocată, 
carne afumata (un pic, care ii da un gust mai deosebit si sa fie mai diferite, uneori mai adaug si un pic de cascaval ras sau il adaug in mijlocul fiecarei parjoale sau piftea)
cartofi, 
morcovi, 
ceapă, 
usturoi, 
paine inmuiata in lapte,
paine pentru pane
ouă. 
optional un pic de ghimbir praf,
ganoderma lucidum praf
Pentru aromă: sare, piper, pătrunjel, mărarulei pentru prăjit – de floarea soarelui.
Carnea tocată am amestecat-o cu legumele date prin razatoare, verdeaţa tăiată mărunt, 2 ouă şi ceva sare, piper, ghimbirul praf si ganoderma lucidum. Compoziţia a ieşit uşor moale. Ca sa iasa suculente si mai sanatoase le pregatim cu un capac deasupra la foc incet. Pregatite in modul asta nici uleiul nu se face spuma si e o placere sa vezi ce minunate iti ies. Pentru a crea o atmosfera de sarbatoare le putem face forme diferite cu ajutorul formelor pentru biscuiti. Punem pe un fund forma de biscuit, o umplem cu minunatul fars pregatit de noi cu dragoste si in ritmul unor melodii frumoase ce ne inspira, apoi scoatem forma si, cu atentie punem creatia noastra in tigaie. Daca nu ai carne afumata de orice fel o poti inlocui cu panceta care o prajesti un pic in tigaie in putin unt sau ulei si adaugi ceapa taiata marunt (dar lasi foarte putin ceapa) daca nu iti place gustul cepei crud in parjoale sau piftele. 



Secretul a gati gustos e sa pregatesti cu pasiune, dragoste si in armonie.
POFTA MARE

Nessun commento:

Posta un commento