Votami

sito internet

sabato 29 marzo 2014


Ganoderma Lucidum, cunoscuta si sub numele de Reishi si Ling Zhi, este o ciuperca cu efecte miraculoase in sanatatea omenirii. Este folosita in Japonia si China de mai bine de 2000 de ani, fiind considerata cea mai veche ciuperca folosita in medicina. In antichitate, la tratamentele cu ciuperca Ganoderma aveau acces numai imparatii si cei din vitele regale. In scrierile cele mai vechi din tarile asiatice, aceasta ciuperca apare pe primul loc ca si importanta in fitoterapie, inaintea Ginseng-ului.

Ganoderma Lucidum:

-Este non-toxica si nu produce efecte adverse.
-Luata cu regularitate, poate aduce organismul in starea lui initiala, facand organele sa functioneze normal.
-Regleaza si modeleaza sistemul imunitar.
-Este cel mai puternic antitumoral.

Beneficii ale ciupercii Ganoderma Lucidum:

Compozitia primara a ganodermei este alcatuita dintr-un complex de carbohidrati - polizaharide, proteine, aminoacizi. Polizaharidele descoperite in Ganoderma sunt solubile in apa, si au un puternic efect de reducere a tumorilor, de reducere si reglare a tensiunii arteriale, si de reglare a sistemului imunitar.
Un alt important component activ al Ganodermei este acidul ganoderic. Studiile efectuate arata ca acizii ganoderici ajuta la vindecarea alergiilor prin inhibarea eliberarii de histamina, imbunatateste oxigenarea organismului si imbunatateste functiile ficatului. Acesti acizi au un gust amar, si nivelul lor poate fi usor recunoscut dupa gust in componenta produsului.
Consumul regulat de Ganoderma poate imbunatati substantial sistemul nostru imunitar, ajuta la circulatie, si in general ne furnizeaza o stare de sanatate mai buna. Este un adevarat tonic general pentru organism. De asemenea Ganoderma mai este recomandata si in anxietate, hipertensine arteriala, hepatita, bronsita, insomnie, ast.
Iata efectele Ganodermei asa cum au fost publicate intr-un articol al Asociatiei de Cercetare a Cancerului din Anglia:
  1. analgezic;
  2. efect antialergic;
  3. efect de preventie a afectiunilor respiratorii;
  4. antiinflamator;
  5. antibacterial, impotriva stafilococilor, streptococilor;
  6. antioxidant, eliminand radicalii liberi;
  7. activitate antitumorala;
  8. efect antiviral, inducand productia de interferon;
  9. reduce tensiunea arteriala;
  10. reduce nivelul de colesterol, imbunatateste hemodinamica arteriala;
  11. antidepresiv, reduce efectele cafeinei si relaxeaza muschii;
  12. efect expectorant si antitusiv;
  13. cresterea nivelului de imunitate;
  14. efect anti-HIV in vitro si in vivo;
  15. imbunatateste functia adrenocorticala.
Exista dovezi in sustinerea acestor lucruri despre Ganoderma?
Un numar insemnat de studii din Japonia, China, SUA, Anglia si alte tari in ultimii 30 de ani au scos la iveala faptul ca consumul de Ganoderma este strans legat de tratamentul unui mare numar de afectiuni. De la ast la Zona Zoster, aria de aplicabilitate a ganodermei este in stransa legatura cu o multitudine de organe si sisteme functionale ale organsimului uman.
Cele mai multe cercetari stiintifice atribuie ciupercii Ganoderma rolul de substanta de normalizare a sistemelor si functiilor din organism, de aici putand aparea o intreaga serie de beneficii medicale.

Nessun commento:

Posta un commento