Votami

sito internet

venerdì 14 marzo 2014

5 obiceiuri din viata de zi cu zi care duc la aparitia celulitei. Renunta la ele!

Celulita ne sperie, nu doar pentru ca nu mai aratam bine in costum de baie, dar mai ales pentru ca pare sa fie o belea care ne urmareste indiferent ce facem. E adevarat ca mai toate femeile sufera de celulita si ca putine sunt cele care nu au aceasta problema, insa sunt cateva obiceiuri pe care le avem in viata de zi cu zi care ne-ar putea predispune la aparitia ei.
Sedentarismul

E adevarat ca nu putem scapa de celulita doar facand miscare, dar nici extrema cealalta nu ne ajuta. Multe dintre noi avem un stil de viata sedentar, petrecand mare parte din zi in picioare sau stand pe scaun, in fata calculatorului si adesea ne dam seama prea tarziu de consecintele care apar. 

In momentul in care corpul tau nu beneficiaza de suficienta activitate fizica, se adapteaza ritmului pe care i-l impui si incepe si el sa incetineasca si sa devina lenes. Astfel, procese importante precum circulatia sanguina sau digestia sunt afectate si, intr-un efect de domino, oxigenarea tesuturilor se face mai lent, la fel si arderea grasimilor. 

Acumularea de grasimi suplimentare, in zone precum coapsele sau fesele, poate sa incurajeze instalarea celulitei, mai ales in combinatie cu o pozitie defectuoasa pe scaun, stand picior peste picior (chiar daca pare elegant, este o pozitie foarte nociva pentru circulatia picioarelor), sau sederea prelungita pe un scaun rigid, incomod.

Stresul

Nu se cunosc inca toate detaliile, insa stresul pare sa fie principala cauza a majoritatii problemelor de sanatate ale omului modern. Din cauza stilului de viata dezordonat, a odihnei inadecvate, a multiplelor responsabilitati si sarcini pentru care nu ne ajunge timpul, stresul este atat de prezent in vietile noastre, incat la un moment dat devine parte din noi. 

Insa, organismul nostru sufera de pe urma acestor dezechilibre care ii altereaza buna functionare. Desi mecanismele lui de actiune sunt inca un mister pentru cercetatori, stresul poate modifica anumite procese chimice din creier si poate determina eliberarea haotica a unor substante. Astfel, el da nastere unui dezechilibru hormonal, care poate avea consecinte imprevizibile asupra organismului: luarea in greutate, agravarea acneei, transpiratia excesiva si, cum era de asteptat, aparitia celulitei.

Fumatul

Nu ca ar face bine la ceva, dar fumatul, prin miile de substante toxice pe care le contin tigarile, actioneaza in moduri nebanuite asupra chimiei creierului, circulatiei sanguine, echilibrului de substante din organism si chiar asupra structurii pielii. 
Renunti la fumat, esti mai fericit. Incearca si tu!

Poate ati observat ca femeile fumatoare tind sa para mai in varsta decat prietenele lor nefumatoare. Acest lucru este cauzat de faptul ca substantele chimice din tigari ataca, printre altele, fibrele de colagen din piele, slabindu-le duritatea si contribuind astfel la imbatranirea inainte de vreme a pielii. Pe langa asta, toxinele acumulate in corp de pe urma fumatului se pot aglomera in jurul adipocitelor deja umflate de grasimi, favorizand astfel blocajele, inflamatia si, evident, celulita.

Junk food si mancarurile procesate



Mancarea de tip fast-food si mancarea procesata, cum ar fi conservele sau semi-preparatele, nu sunt sanatoase pentru organism din cauza continutului excesiv de grasimi, sare si aditivi chimici. 

Aparitia celulitei poate fi favorizata de consumul ridicat de grasimi, in special cele saturate, mai ales daca rata la care le ingerezi este mai mare decat cea la care le elimini. In acest fel, grasimile in exces pot ajunge sa supraincarce celulele grase si in combinatie cu deshidratarea provocata de excesul de sare si lipsa miscarii, se produce un intreg dezechilibru la nivelul tesuturilor, care, la randul lui, ajuta la instalarea celulitei. 


Expunerea la soare

Celulita se comporta, la nivel de tesut, ca un fel de imbatranire prematura a pielii, intrucat fibrele de colagen sunt intinse si slabite de extinderea celulelor adipoase, ducand astfel la pierderea elasticitatii si fermitatii pielii, ca si cum pielea ar imbatrani.

Soarele, mai precis razele UV pe care le emite, distruge practic fibrele de colagen, lasand in urma iluzia unui bronz frumos, care de fapt ascunde mutatii la nivel celurar. Astfel, prin expunerea prelungita la soare nu facem decat sa ne slabim si mai mult elasticitatea pielii si sa o facem si mai vulnerabila in fata celulitei.

Nessun commento:

Posta un commento