Votami

sito internet

sabato 12 aprile 2014

Bea cafea cu ganoderma si slabeste sanatos



Ganoderma este o ciuperca cunoscuta si sub numele de ciuperca reishi. Ea are un gust amar si este folosita in medicina traditionala chinezeasca de secole, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Printre acestea, amintim: reducere colesterolului, tinerea sub control a tensiunii arteriale, reducerea inflamatiilor, intarirea sistemului imunitar si reducerea starii de oboseala. Ganoderma poate fi consumata in mai multe forme, insa una dintre cele mai populare este cafeaua cu ganoderma. Aceasta este o varianta mai sanatoasa a cafelei obisnuite, cu un continut mult mai scazut de cofeina si numeroase efecte benefice pentru organism.

Afla cum se obtine cafeaua cu ganoderma si de ce ar trebui sa o incluzi in dieta ta, pentru a slabi sanatos!

Cum se face cafeaua cu ganoderma?

Exista un proces special prin care se ajunge la obtinerea cafelei cu ganoderma. In primul rand, se extrage ganoderma din ciuperca. Apoi, acest extract se amesteca cu boabele de cafea cu ajutorul unor masinarii speciale si astfel se ajunge la produsul final. Acesta este mult mai sanatos decat cafeaua obisnuita, deoarece are mai putina cofeina: 9 mg la o cana, spre deosebire de cele 150 mg de cofeina continute de o cafeaua obisnuita.


Care sunt beneficiile cafelei cu ganoderma?

Cafeaua cu ganoderma este un energizant care imbunatateste oxigenarea creierului si nu afecteaza productia de serotonina, spre deosebire de alte bauturi energizante. Un nivel scazut de serotonina conduce la o imunitate slabita si la stari de tristete sau chiar depresie.
Cafeaua obisnuita are un pH scazut. Orice valoare a pH-ului care scade sub 7 indica aciditatea acelui produs. In vreme ce corpul se straduieste sa mentina un pH echilibrat, cafeaua obisnuita, cu un pH de 5.5, reprezinta o piedica in acest sens si ingreuneaza procesul de asimilare a nutrientilor. Cafeaua cu ganoderma are un pH care variaza intre 7.3 si 7.5 si ii permite corpului sa regenereze in mod eficient celule si sa se detoxifice. Eliminarea toxinelor este un factor esential in procesul de slabire, motiv pentru care cafeaua cu ganoderma este perfecta pentru dieta ta. In plus, ea este plina de antioxidanti, substante care contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Tot din acest motiv, cafeaua cu ganoderma poate preveni aparitia cancerului. Un studiu realizat in 2004 a aratat faptul ca aceasta ciuperca poate incetini raspandirea celulelor canceroase ale sanului. In laborator, ganoderma a fost folosita pentru a omori celulele canceroase prin declansarea apoptozei. Acest proces reprezinta, de fapt, moartea celulara programata, prin care celulele isi declanseaza propria distrugere, ca raspuns la un anumit semnal.

Cafeaua cu ganoderma poate incetini degenerarea cognitiva si poate preveni boli precum Alzheimer sau Parkinson, ambele debilitante pentru cei bolnavi. Parkinson este o boala care ingreunaza capacitatea de coordonare corporala si conduce la tremurat necontrolat si, uneori, chiar la dificultatea de a merge sau de a mentine echilibrul. Cercetatorii chinezi au descoperit ca proprietatile anti-inflamatorii ale ganodermei pot lupta impotriva simptomelor bolii Parkinson, prin prevenirea degradarii celulelor nervoase. Din acest motiv, cafeaua cu ganoderma poate fi utila si in preventia si tratamentul bolii Alzheimer.
Desi este o bautura stimulatoare, cafeaua cu ganoderma te poate vindeca de insomnie si iti poate da energia necesara pentru a avea un stil de viata activ. Conform unei cercetari realizate tot in laboratoarele chineze, cobaii carora le-a fost administrata aceasta ciuperca au adormit in mediul de testare in care au fost pusi. Consumul moderat de cafea cu ganoderma poate contribui si la combaterea starilor de oboseala cronica, care iti pot afecta grav viata de zi cu zi.


Care sunt efectele secundare ale cafelei cu ganoderma?

Am discutat pana acum despre efectele benefice ale consumului de cafea cu ganoderma, insa trebuie sa luam in calcul si posibilele efecte secundare ale acestei bauturi.
Desi multa lume face trecerea la aceasta varianta sanatoasa de cafea, exista si anumite efecte secundare asociate cu consumul de ganoderma. In general, aceasta ciuperca este considerata a nu fi un pericol pentru sanatate daca este consumata pe o perioada mai scurta de 16 luni. Dupa acest timp, trebuie luata o pauza, pentru evita posibilele efecte secundare.
Consumul de cafea cu ganoderma poate cauza:
- subtierea sangelui: studiile realizate la Universitatea din Pittsburg sugereaza ca ganoderma limiteaza capacitatea sangelui de a se coagula. De aceea, aceasta planta nu trebuie consumata de catre cei care iau medicamente care cauzeaza subtierea sangelui, chiar si daca este vorba despre unele banale, precum aspirina.
- afectarea functiei ficatului: oricine consuma cafea cu ganoderma trebuie sa isi monitorizeze cu atentie starea ficatului, cu ajutorul analizelor medicale, pentru a detecta orice problema care ar putea aparea.
- ameteala: ganoderma scade tensiunea arteriala si poate cauza vertij in anumite situatii, desi cazurile sunt foarte rare.
Daca vrei sa incerci cafeaua cu ganoderma, trebuie sa iei in considerare atat efectele benefice ale acesteia, cat si posibilele efecte secundare. Ea te va ajuta sa ai un corp sanatos si plin de energie, te va detoxifia si te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

Nessun commento:

Posta un commento