Votami

sito internet

domenica 27 aprile 2014

DXN Zhi Mint Plus - bomboane mentolate cu ganoderma



Bomboana Zhi Mint Plus ajută împotriva durerilor de gât, împotriva tusei, mirosurilor neplăcute, igienei slabe a gurii, infecţiei gurii şi a mirosurilor neplăcute cauzate de alimente (ceapă, usturoi). Aceste efecte neplăcute influenţează puternic relaţiile noastre zilnice şi pot fi jenante.

Zhi Mint Plus conţine extract de ganoderma şi extract de mentă. Menta calmează iritaţia din gât, ganoderma întăreşte sistemul imunitar, având astfel efect direct împotriva infecţiilor din gură.

DXN a creat Zhi Mint Plus tocmai în ideea de a rezolva probleme problemele legate de respiraţia urât mirositoare şi iritaţia gâtului. Un Zhi Mint Plus imediat calmează iritaţia gurii. Nu elimină numai tusea ci dizolvă şi secreţia, împrospătează respiraţia, dispar durerile de gât, răcorind întreg corpul. 

E uşor să luăm cu noi zilnic un plic de Zhi Mint Plus pentru împospătarea respiraţiei şi pentru calmarea iritaţiilor din gât. Zhi Mint Plus dă senzaţie de confort şi siguranţă în viaţa socială de zi cu zi.

Vă doresc o zi bună!

domenica 13 aprile 2014

Cafeaua neagra imbogatita cu extract de Ganoderma Lucidum

Cafeaua neagra imbogatita cu extract de Ganoderma Lucidum este la momentul actual foarte apreciata si cautata de catre bautorii de cafea din Romania si nu numai. Acest tip de cafea este un amestec de boabe de cafea prajita si extracte din ciuperca rosie Ganoderma – o ciuperca folosita de secole intregi in China datorita multiplelor beneficii pe care le aduce sanatatii.

Suntem obisnuiti sa ni se spuna ca organismul nostru se poate confrunta cu anumite probleme daca bem cafea in mod regulat. Cu toate acestea, cafeaua cu extract de  Ganoderma este chiar indicata, fiind cunoscuta si sub numele de „cafeaua sanatoasa”.

Ea stimuleaza capacitatea de aparare a organismului, regleaza glicemia, creste concentratia de oxigen din sange, reduce oboseala, stimuleaza vitalitatea, imbunatateste memoria, reduce tensiunea si mareste puterea de concentrare.

Cafeaua cu extract de  Ganoderma contine doar 8 mg de cofeina, in timp ce cafeaua obisnuita contine 135 mg, Coca-Cola dietetica 46 mg, iar o tableta de ciocolata neagra detine 22 mg de cofeina.

Multe dintre proprietatile sale sunt folosite in tratamentul bolilor reumatismale degenerative, cum ar fi Alzheimer. In cosmetica , cafeaua Ganoderma poate fi utilizata pentru a corecta imperfectiunile fetei (acnee, cicatrici) si pentru a repara daunele cauzate de soare.

sabato 12 aprile 2014

Ganoderma - ciuperca miraculoasă

Denumită şi „Regele plantelor”, „Elixirul tinereţii”, „Regina nemuririi” sau „Planta lui Dumnezeu”, Ganoderma Lucidum este o ciupercă roşie rară, cu proprietăţi terapeutice deosebite, cunoscută încă din Antichitate












Ganoderma este o plantă cu putere de detoxifiere rapidă şi regenerare, fără efecte secundare negative, chiar dacă este consumată timp îndelungat. Totodată, este cel mai folosit remediu în Asia, din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.
Ganoderma se regăseşte în vechile tratate terapeutice asiatice, dar şi în tratate contemporane farmaceutice, fiind adăugată, în prezent, în Catalogul american de plante medicinale şi terapeutice „American Herbal Pharmacopoeia and Therapeutic Compedium”.

Compoziţie şi proprietăţi

Ganoderma conţine peste 200 de microelemente active şi, spre deosebire de alte ciuperci, are un conţinut mai redus de apă. Valoarea farmacologică este dată de conţinutul său bogat în polizaharide, Germaniu organic, adenozine, triterpenoide şi esenţa ganodermică, cu următoarele proprietăţi: 


Polizaharidele potenţează imunitatea, au acţiune antitumorală, normalizează nivelul glucidelor din sânge, au acţiune proinsulinică şi elimină toxinele
Germaniul organic este un puternic antioxidant, creşte nivelul oxigenului din sânge, echilibrând activitatea ţesuturilor din organe şi sisteme, inhibă formarea de vase sangvine noi în neoplasme, atenuează procesul de îmbătrânire, reduce oboseala 
Adenozinele reduc colesterolul, împiedică producerea blocajelor în sistemul sangvin, fluidizează circulaţia sângelui în vasele blocate, echilibrează şi revitalizează organismul
Triterpenoidele stimulează metabolizarea grăsimilor în sistemul digestiv, reduc colesterolul din sânge, protejează împotriva alergiilor şi diminuează rapid durerile din tractul digestiv
Micellium, esenţa ganodermică, regenerează ţesuturile, reîntinerindu-le, tratează problemele pielii, o revitalizează, dându-i strălucire şi catifelare. 

Etapele de acţiune 
Evaluarea şi depistarea toxinelor din corp: 1-30 zile 
Detoxifierea şi purificarea: 1-30 săptămâni
Reglarea şi vindecarea: 1-12 luni
Refacerea şi recuperarea: 1-6 luni
Întreţinerea, menţinerea efectelor, reîntinerirea: 1-3 ani. 

Sfatul specialistului: 

Ana Maria Bucur, Medic primar de medicină de familie şi specialist în terapii complemetare, Director al Centrului medical de Wellness, Mangalia

„Ganoderma acţionează ca un purificator al sângelui, detoxifiant, diuretic, protector al ficatului, reglator intestinal, antitusiv, expectorant, sedativ, antitumoral, stabilizator al presiunii sangvine, fortifiant al sistemului imunitar, încetinitor al proceselor de îmbătrânire, antivirotic, tonic cardiac şi tonic general. Produsele cu Ganoderma sunt suplimente nutriţionale, în întregime naturale, ce se pot administra fără prescripţia şi asistenţa medicului, ele fiind integratori naturali, care reglează metabolismului celular, prevenind şi stopând multe afecţiuni. Produsele sunt testate toxicologic şi nu au niciun fel de de reacţii adverse pentru organismul uman. Efectul benefic se instalează relativ lent, fiind necesară administrarea lor permanentă, timp de 3-12 luni. Pentru întreţinere se poate continua tratamentul, fără pericol de cumulare sau saturare. Ganoderma nu are limită de vârstă pentru consumatori, copiii pot folosi aceste produse de la vârsta la care pot înghiţi capsule, dar nu se recomandă la cei sub 10 ani, fiind ştiut că până la această vârstă ei nu au nevoie de detoxifiere, decât dacă au fost trataţi abuziv cu antibiotice. Pentru tramente, pacienţii se pot adresa cabinetelor de medicină complementară (fitoterapie, homeopatie)“. 

Cazuri clinice tratate cu Ganoderma

Doamna N.E., operată de neoplasm mamar, avea dureri mari în zona bazinului, fiind suspectă de metastaze. După două săptămâni de ceai pe bază de Ganoderma şi capsule, durerile au dispărut pur şi simplu. Timp de şase luni cât a consumat aceste produse s-a simţit excelent. 

Domnul B din Botoşani a consumat, pentru un cancer hepatic şi de pancreas, timp de şapte luni, produse pe bază de Ganoderma. Simptomele dureroase s-au ameliorat, iar efectele neplăcute ale citostaticelor s-au diminuat considerabil.

T.L., o fetiţă slăbuţă de 6 ani, cam bolnăvicioasă, a băut câteva săptămâni ciocolată caldă pe bază de Ganoderma. Imunitatea ei s-a îmbunătăţit, nemaifiind nevoie să apeleze la medic pentru frecventele răceli şi „roşu în gât“.

Bea cafea cu ganoderma si slabeste sanatos



Ganoderma este o ciuperca cunoscuta si sub numele de ciuperca reishi. Ea are un gust amar si este folosita in medicina traditionala chinezeasca de secole, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Printre acestea, amintim: reducere colesterolului, tinerea sub control a tensiunii arteriale, reducerea inflamatiilor, intarirea sistemului imunitar si reducerea starii de oboseala. Ganoderma poate fi consumata in mai multe forme, insa una dintre cele mai populare este cafeaua cu ganoderma. Aceasta este o varianta mai sanatoasa a cafelei obisnuite, cu un continut mult mai scazut de cofeina si numeroase efecte benefice pentru organism.

Afla cum se obtine cafeaua cu ganoderma si de ce ar trebui sa o incluzi in dieta ta, pentru a slabi sanatos!

Cum se face cafeaua cu ganoderma?

Exista un proces special prin care se ajunge la obtinerea cafelei cu ganoderma. In primul rand, se extrage ganoderma din ciuperca. Apoi, acest extract se amesteca cu boabele de cafea cu ajutorul unor masinarii speciale si astfel se ajunge la produsul final. Acesta este mult mai sanatos decat cafeaua obisnuita, deoarece are mai putina cofeina: 9 mg la o cana, spre deosebire de cele 150 mg de cofeina continute de o cafeaua obisnuita.


Care sunt beneficiile cafelei cu ganoderma?

Cafeaua cu ganoderma este un energizant care imbunatateste oxigenarea creierului si nu afecteaza productia de serotonina, spre deosebire de alte bauturi energizante. Un nivel scazut de serotonina conduce la o imunitate slabita si la stari de tristete sau chiar depresie.
Cafeaua obisnuita are un pH scazut. Orice valoare a pH-ului care scade sub 7 indica aciditatea acelui produs. In vreme ce corpul se straduieste sa mentina un pH echilibrat, cafeaua obisnuita, cu un pH de 5.5, reprezinta o piedica in acest sens si ingreuneaza procesul de asimilare a nutrientilor. Cafeaua cu ganoderma are un pH care variaza intre 7.3 si 7.5 si ii permite corpului sa regenereze in mod eficient celule si sa se detoxifice. Eliminarea toxinelor este un factor esential in procesul de slabire, motiv pentru care cafeaua cu ganoderma este perfecta pentru dieta ta. In plus, ea este plina de antioxidanti, substante care contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Tot din acest motiv, cafeaua cu ganoderma poate preveni aparitia cancerului. Un studiu realizat in 2004 a aratat faptul ca aceasta ciuperca poate incetini raspandirea celulelor canceroase ale sanului. In laborator, ganoderma a fost folosita pentru a omori celulele canceroase prin declansarea apoptozei. Acest proces reprezinta, de fapt, moartea celulara programata, prin care celulele isi declanseaza propria distrugere, ca raspuns la un anumit semnal.

Cafeaua cu ganoderma poate incetini degenerarea cognitiva si poate preveni boli precum Alzheimer sau Parkinson, ambele debilitante pentru cei bolnavi. Parkinson este o boala care ingreunaza capacitatea de coordonare corporala si conduce la tremurat necontrolat si, uneori, chiar la dificultatea de a merge sau de a mentine echilibrul. Cercetatorii chinezi au descoperit ca proprietatile anti-inflamatorii ale ganodermei pot lupta impotriva simptomelor bolii Parkinson, prin prevenirea degradarii celulelor nervoase. Din acest motiv, cafeaua cu ganoderma poate fi utila si in preventia si tratamentul bolii Alzheimer.
Desi este o bautura stimulatoare, cafeaua cu ganoderma te poate vindeca de insomnie si iti poate da energia necesara pentru a avea un stil de viata activ. Conform unei cercetari realizate tot in laboratoarele chineze, cobaii carora le-a fost administrata aceasta ciuperca au adormit in mediul de testare in care au fost pusi. Consumul moderat de cafea cu ganoderma poate contribui si la combaterea starilor de oboseala cronica, care iti pot afecta grav viata de zi cu zi.


Care sunt efectele secundare ale cafelei cu ganoderma?

Am discutat pana acum despre efectele benefice ale consumului de cafea cu ganoderma, insa trebuie sa luam in calcul si posibilele efecte secundare ale acestei bauturi.
Desi multa lume face trecerea la aceasta varianta sanatoasa de cafea, exista si anumite efecte secundare asociate cu consumul de ganoderma. In general, aceasta ciuperca este considerata a nu fi un pericol pentru sanatate daca este consumata pe o perioada mai scurta de 16 luni. Dupa acest timp, trebuie luata o pauza, pentru evita posibilele efecte secundare.
Consumul de cafea cu ganoderma poate cauza:
- subtierea sangelui: studiile realizate la Universitatea din Pittsburg sugereaza ca ganoderma limiteaza capacitatea sangelui de a se coagula. De aceea, aceasta planta nu trebuie consumata de catre cei care iau medicamente care cauzeaza subtierea sangelui, chiar si daca este vorba despre unele banale, precum aspirina.
- afectarea functiei ficatului: oricine consuma cafea cu ganoderma trebuie sa isi monitorizeze cu atentie starea ficatului, cu ajutorul analizelor medicale, pentru a detecta orice problema care ar putea aparea.
- ameteala: ganoderma scade tensiunea arteriala si poate cauza vertij in anumite situatii, desi cazurile sunt foarte rare.
Daca vrei sa incerci cafeaua cu ganoderma, trebuie sa iei in considerare atat efectele benefice ale acesteia, cat si posibilele efecte secundare. Ea te va ajuta sa ai un corp sanatos si plin de energie, te va detoxifia si te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

Cordyceps sinensis


fungho anticancro cordiceps

Il Cordyceps sinensis è un fungo con proprietà tonico-rinvigorenti che aumentano l’energia vitale, stimolano il sistema immunitario e migliorano la resistenza fisica. Molto importante, per determinare le attività terapeutiche del cordyceps, è la forte presenza di polisaccaridi tra i suoi componenti. Studi recenti dimostrano effetti immunomodulatori ed antitumorali del cordyceps. Infatti, stimola il sistema immunitario attraverso la stimolazione delle placche di Peyer e l’attivazione dei macrofagi e delle NK.
Il Cordyceps è uno dei tonici più utilizzati nei trattamenti anti cancro della medicina cinese. Funziona come antiipertensivo, promuove la salute epatica, cardiaca e renale. Inoltre, aiuta alla rigenerazione dell’organismo. Alcuni studi  dimostrano come il Cordyceps stimola le cellule del sistema immunitario per attivarle contro i tumori, soprattutto nei casi di cancro ai polmoni e cancro alla pelle. 


venerdì 11 aprile 2014

Principalele mecanisme declansate de Ganoderma sunt :


Oportunitate
  • Echilibrarea functiilor organismului. Viata inseamna echilibru si orice afectiune are la baza unul sau mai multi factori de dezechilibru intern sau extern. E uimitor sa vezi cum in anumite cazuri Ganoderma actioneaza ca un sedativ, in altele ca un tonic. Unii consumatori slabesc, altii cresc la o greutate normala (si exemplele pot continua). Nu e nici o contradictie, nimic ciudat la mijloc, deoarece Ganoderma ECHILIBREAZA functiile organismului.
  • Elimina toxinele, chiar si pe cele ascunse. Foarte multe afectiuni sunt cauzate de prezenta toxinelor in corp. Ei bine, Ganoderma este ca un burete avid dupa toxine, eliminandu-le din organism cu mare eficienta.
  • Ajuta propriul sistem imunitar sa lupte cu eficienta sporita. Spre deosebire de multe produse care elimina o problema, dar genereaza altele, Ganoderma pune in valoare propriile resurse interne, existente in organism si le mobilizeaza spre obtinerea unor victorii adevarate in lupta pentru sanatate. 
  • Ganoderma poate avea un important rol curativ si preventiv in urmatoarele cazuri: Combate cu eficienta afectiunile cardio-vasculare. Regleaza tensiunea. Reduce colesterolul si grasimile, echilibreaza nivelul glucidelor si creste nivelul oxigenului in sistemul sanguin. Reduce efectele secundare ale medicamentelor antihipertensive.
  • Previne si ajuta la tratarea cancerului; impiedica metastaza celulelor canceroase. Componentele anticanceroase ale Ganodermei sunt polizaharidele si Germanium-ul organic. Echilibreaza functionarea moleculelor din preajma celulelor canceroase. Este un puternic anti-oxidant, reducand radicalii liberi si intensitatea campului electromagnetic la nivel celular. Usureaza durerile cauzate de cancer, in faza avansata. Poate fi utilizata concomitent cu alte tratamente canceroase: interventia chirurgicala, radiatiile sau chimioterapia, reducand efectele secundare negative ale acestora. 
  • Ganoderma este un purificator al sangelui, fiind cunoscuta ca maestru al eliminarii toxinelor datorita capacitatii sale de eliminare a excesului de acid uric, acid lactic, colesterol, depozite de grasime, celule moarte si toxine acumulate in organism. 
  • Este eficienta in tratamentul hepatitelor acute sau cronice si a disfunctiilor hepatice. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe cu rol in mentinerea sanatatii noastre. Functiile ficatului sunt extrem de complexe; prin urmare, bolile de ficat sunt considerate dificil de tratat. Cu toate acestea, Ganoderma are o actiune benefica asupra complicatelor functii ale ficatului, determinand revenirea acestora la normal.
  • Pe baza investigatiilor efectuate se poate spune ca aceasta ciuperca poate contribui la obtinerea unor efecte pozitive. Dr. Shigeru Kuji relateaza ca, in cadrul experimentelor sale, 10% din tulburarile ficatului au fost vindecate dupa o cura de do ua luni, la 40% dintre pacientii examinati, simptomele au disparut, iar dimensiunea ficatului a fost redusa, in timp ce la restul de 50% dintre subiecti, simptomele s-au atenuat.
  • Beneficii foarte mari in cazul tratamentelor aplicate sistemului digestiv.
  • Reduce nivelul zaharului din sange si reface functiile pancreasului. Dupa cum se stie, cauza diabetului este insuficienta secretie de insulina, ceea ce duce la aparitia unor serioase complicatii. La momentul de fata, medicii occidentali folosesc, ca si unica metoda de tratament a diabetului, injectiile cu insulina. Cu toate ca insulina este capabila sa reduca nivelul zaharului din sange, simptomele caracteristice bolii reapar intr-un timp foarte scurt
  • Mai mult, situatia este asemanatoare unei injectii cu cortizon, prezentand o multime de efecte secundare; insulina este incapabila sa remedieze functiile pancreasului si accelereaza procesul de imbatranire al acestui organ. Institutul Medical de Cercetare al Universitatii Yinai a descoperit, in cadrul primelor sale cercetari ca, Ganoderma are, in mare masura, acelasi efect ca si insulina, insa, consumul ei, nu numai ca suplimenteaza deficienta de insulina, dar poate face ca si pancreasul sa isi recastige functionarea sa initiala. In plus, ea nu prezinta nici unul dintre efectele secundare pe care le produc injectiile cu insulina.
  • Poate ajuta cu succes la tratarea bolilor renale. Acestea sunt unele dintre cele mai greu de tratat si includ: nefrita acuta sau cronica, sindromul diabetic renal, nefroza si febra reumatismala. Ele pot fi datorate, in parte, unei valori ridicate a colesterolului si unui nivel mare al zaharului in sange. Rinichii sunt astfel supraincarcati, iar sangele nu poate ajunge la capilarele renale. In consecinta, apare nefroza, cu edem, retentie urinara, oboseala si o posibila uremie
  • Prof. Fumio Tsurudani de la Institutul Medical Universitar din Nagoya, Japonia, realizand un test pe pacienti suferind de boli renale, pentru a verifica eficacitatea Ganodermei, a observat faptul ca, aceasta poate, nu numai sa diminueze albuminuria si colesterolemia, dar si sa mentina in conditii normale functiile rinichilor. Bazandu-ne pe rezultatele experimentelor noastre, putem concluziona faptul ca, prin consumul de Ganoderma, bolile renale pot fi 100% vindecate.
  • Previne alergiile provocate de antigeni prin inhibarea celulelor producatoare de histamina.
  • Trateaza eficient si problemele ginecologice (dureri menstruale, ameteli, tulburari datorate menopauzei etc.). Este un supliment nutritiv necesar in cazul femeilor insarcinate dovedindu-se un bun curatator al sangelui, un diuretic si un detoxifiant, permitand astfel fatului o dezvoltare normala. Elimina multe din simptomele aparute dupa nastere, actionand ca un purificator sanguin, diuretic si detoxifiant.
  • Prof. Yanata de la Universitatea Tohoau este de parere ca, prin consumul de Ganoderma pot fi indepartate mai multe cauze responsabile de impiedicarea aparitiei sarcinii.
  • Imbunatateste functia cortexului si a glandelor suprarenale, determinand mentinerea echilibrului endocrin.
  • Un ajutor important in tratamentul psoriazisului si a altor afectiuni de natura dermatologica. Da stralucire tenului si catifeleaza pielea.
  • Furnizare de energie si putere de concentrare.
  • Echilibrarea ratei metabolice si a greutatii corporale.
  • Impiedica degenerarea organelor si a tesuturilor.

mercoledì 9 aprile 2014

GANODERMA (LINGZHI) – O minunată plantă medicinală Ganoderma (Lingzhi) – Traducerea caietului Magic Herbal Medicine

GANODERMA (LINGZHI) – O minunată plantă medicinală
Ganoderma (Lingzhi) – Traducerea caietului Magic Herbal Medicine


Chinezii consideră de milenii că ganoderma este o „plantă medicinală” cu calităţi deosebite. Este primul „produs cu efect terapeutic” care nu are efecte secundare nici în urma unui consum îndelungat. Accentuează capacitatea de autovindecare a organismului şi ajută la prevenirea eficientă a bolilor.
În publicaţia numită „Retrospectiva plantelor medicinale” dr. Li Shin-Chen, împarte soiurile de ganodermă, în şase categorii după culori. Există ganodermă neagră, mov, albastră, albă, galbenă şi roşie.

O cultură de succes
Ganoderma sălbatică este foarte rară şi dificilă de cules. Chiar dacă cineva o găseşte din întâmplare, îşi pierde întotdeauna eficienţa din cauza îmbătrânirii, deoarece poate deveni atât de tare ca pielea. Poate fi chiar şi toxică. Având în vedere, că culesul ei nu are loc într-un mod regulat, este imposibilă orice verificare ordonată a calităţii.
În anul 1970, unul din tehnicienii Institutului de Cercetare în Domeniul Alimentaţiei la Universitatea Kioto, Mr. Yukio Naoi a utilizat cu succes în cultura ganodermei o „metodă de cultură prin separarea sporei. Această metodă, a fost implementată în China în anul 1975. Datorită condiţiilor de climă şi sol deosebit de prielnice, această procedură s-a răspândit pe scară largă.

Efectele speciale ale ganodermei:

Ganoderma a fost învăluită într-o ceaţă de mister, mai mult de o mie de ani. Oamenii ştiau doar atât, că „ganoderma păstrează tinereţea şi consumul regulat asigură o viaţă lungă”, dar niciodată nimeni nu a întreprins cercetări pentru a-i studia eficienţa.
Cercetările temeinice întreprinse în ultimii ani– cu ajutorul analizelor şi testelor clinice, întreprinse la spitalele, universităţile şi fabricile de medicamente colaboratoare – de către oamenii de ştiinţă chinezi şi de altă naţionalitate au avut ca efect, descoperirea eficienţei speciale a ciupercii.  Curăţă sângele, dezintoxică, are efect diuretic, protejează ficatul, reglează funcţionarea intestinelor, facilitează funcţionarea inimii, reglează tensiunea arterială, are efect calmant, diminuează tusea, are efect expectorant şi pe lângă acestea are aport în împiedicarea creşterii tumorilor.

Cele mai importante componente ale ganodermei:
1.    Germaniu organic (Ge): creşte până la odată şi jumătate capacitatea de absorbţie a oxigenului în sânge; îmbunătăţeşte digestia şi poate preveni moartea ţesăturilor. Conform cercetărilor lui Dr. Kazuhiko Asai, ganoderma conţine germaniu, în proporţie de 800-2.000 milionimi. Aceasta este de patru-şase ori mai mult decât conţinutul de germaniu din rădăcina panax (ginsengul asiatic).
2.    Polizaharide: aceşti compuşi organici întăresc sistemul imunologic al organismului şi omoară viruşii. Fabricile de medicamente din Japonia, asigură rafinarea ei conform utilizării terapeutice, iar Departamentul de Sănătate Koseisho din Japonia, l-a declarat medicament subvenţionat. 
3.     Gust amar. Camera de medicină şi farmaceutică din Japonia, cercetează în continuu această calitate. Rezultat: se datorează probabil legăturii germaniului cu polizaharidele. Unele plante conţin ori una ori alta, însă ganoderma este mai eficientă decât fiecare în parte. Combinaţia elementelor componente diferă de orice altă plantă şi în interesul asigurării eficienţei, trebuie păstrat fiecare component.

Bazele medicale ale ganodermei: 
Pe baza cercetărilor clinice efectuate de Dr. Shigeru Yuji, eficienţa ganodermei se bazează pe următoarele funcţii de bază.
1.    Reduce cantitatea de colesterină şi a grăsimilor libere din sânge.
2.    Reduce nivelul glicemiei; revigorează funcţionarea pancreasului.
3.    Reduce numărul lipidelor din sânge, şi stabilizează membranele globulelor roşii.
4.    Având în vedere că ganoderma conţine adenozină, reduce cumularea plăcuţelor în sânge,  dezintegrează trombioanele şi împiedică tromboza. 
5.    Optimalizează funcţionarea glandei suprarenale.
6.    Stimulează capacitatea naturală de autovindecare naturală a organismului, şi eficienţa sistemului imunologic.
7.    Încetineşte reducerea funcţiei cerebrale în perioada senectuţii.
8.    Reduce efectele secundare ale substanţelor antialergice.
9.    Împiedică formarea alergiei din cauza substanţelor antigene, deoarece împiedică eliberarea de histamină din celulele implicate în obezitate.
10.     Îşi aduce aportul la prevenirea bolilor de cancer şi blochează metabolismul celulelor din tumori:
a.    Împiedică moartea subită a bolnavilor de cancer, din cauza emboliei tumorii.
b.    Împiedică formarea trombozei, dizolvă trombina, şi intensifică eficienţa medicamentelor contra tumorilor.
c.    Reduce durerile cauzate de cancer.


Este ganoderma într-adevăr, medicamentul bolilor moderne, un „medicament universal”, pentru toate bolile?
Mr. Yukio Naoi, de la Institutului de Cercetare în Domeniul Alimentaţiei al Universităţii Kioto
„Ganoderma este un medicament universal?” Acum să nu vorbim despre bolile ivite de-a lungul istoriei, ci despre bolile moderne. Cercetăm, din nou şi din nou aceste efecte tocmai pentru a găsi acest răspuns. În timpul testelor am obţinut rezultate satisfăcătoare.
Prima întrebare. Ganoderma poate fi eficientă în cazul tuturor bolilor? Răspunsul este „da”, deoarece este capabilă să întreţină sănătatea omului modern. Dacă un om nu este pe deplin sănătos, ganoderma îşi arată efectul, şi în părţile cele mai slabe ale organismului. În cazul unui om bolnav, problema se apucă de la capăt, şi se asigură refacerea organismului.
Ganoderma este capabilă să schimbe organismul dezechilibrat şi să-l facă sănătos. Nu există diferenţă între rasele umane, ganoderma produce acelaşi efect în fiecare caz, sau consemnat aceleaşi rezultate peste tot în lume.
Dacă un organism bolnav, reacţionează deosebit de favorabil la ganodermă, este aidoma, ca şi cum ar suplini efectul maxim al unui medicament atestat. Este o realitate că până în prezent, nu s-au consemnat la nimeni efecte secundare.

1.    Reglează hipertensiunea arterială, uşurează durerile de cap şi de umeri care o însoţesc,şi facilitează vindecarea arterosclerozei. 
Studiul lui Mr. Isao Tani, Centrul de Cercetări Medicale a Universităţii Kinki.
Marea majoritate a subiecţilor experienţelor, suferă de hipertensiune arterială. Am constatat o îmbunătăţire semnificativă, în domeniul tensiunii arteriale. Valorile input de 180/96 Hgmm al unui bolnav sau redus în trei luni la 126/94 Hgmm. Se consemnează foarte rar o ameliorare atât de semnificativă în starea unui pacient, fără utilizarea medicamentului de reducere a tensiunii arteriale.
La câteva femei, au efectuat tratament pentru arteroscleroză. Tensiunea lor arterială s-a redus în trei luni, de la 158/77 la 128/67. S-a înregistrat de asemenea îmbunătăţire al nivelului de colesterol la 242 de la 269 (observaţii: măsurat în mg/dl în loc de mmol/l uzual la noi).
La unii bolnavi, hipertensiunea are ca efecte dureri de cap şi de umeri. Tensiunea lor s-a redus într-o lună, de la 151/78 la 118/72 şi au încetat durerile de cap.
În ambele domenii, s-au înregistrat ameliorări în starea mai multor bolnavi, care se plângeau de hipertensiune şi dureri.
Pe baza rezultatelor de mai sus, se poate observa că ganoderma s-a dovedit eficientă în cazul bolnavilor care suferă de hipertensiunea arterială. În asemenea cazuri, utilizarea medicamentelor de reducere a tensiunii arteriale, poate reduce presiunea sistolică însă nu are efect asupra presiunii diastolice. Efectul special al ganodermei este aceea, că reduce ambele valori.

2.    Din ce cauză ganoderma este eficientă atât în cazul tensiunii arteriale sistolice cât şi în cea diastolică?
Dr. Shigere Yuji de la Universitatea Kinki oferă şase răspunsuri, privitoare la eficienţa ganodermei în vindecarea bolilor inimii şi aparatului circulator:
a.    Îşi aduce aportul la reglarea hipertensiunii arteriale.
b.    Ridică tensiunea scăzută în mod cronic.
c.    Împiedică formarea arterosclerozei, reduce nivelul de colesterină.
d.    Împiedică formarea trombozei, şi diluează cheagurile de sânge.
e.    Reduce efectele secundare ale medicamentelor utilizate pentru reducerea hipertensiunii arteriale.
f.    Poate reduce tensiunea arterială prin utilizarea simultană, cu substanţele administrate pentru reducerea ei.
Cancerul, moartea subită, şi obliterarea vaselor sanguine nu mai reprezintă pericol pentru organism.
Figură: Secţiunea transversală a vasului de sânge, formarea alterosclerozei.

Normál artéria = arteră normală
Vérfolyam = fluxul sanguin
Érfal = peretele vasului de sânge
Előrehaladott állapotú érelmeszesedés = arteroscleroză în stare avansată
Zsírlerakodas = depuneri de grăsimi
Zsírréteg = strat de grăsime
Szűkült vérfolyam = stenoza fluxului sanguin
Az elkeskenyedett ér könnyen trombózist okoz = vasul de sânge subţiat cauzează uşor tromboză
Érfal = peretele vasului de sânge
Zsírlerakodas = depuneri de grăsimi
Vérrögök = cheaguri de sânge
(trombozis kialakulása) = (formarea trombozei)
3.    Este eficientă şi în cazul obliterării  vaselor de sânge, infarctului miocardic, comoţiei cerebrale, şi anginei pectorale (artera coronară).
Studiul lui Mr. Ueraba Kioshi, Universitatea Kinkil
Utilizarea ganodermei reduce simptomele mai grave ale bolilor de mai sus fără efectuarea tratamentului tradiţional. În cazurile de mai sus, am avut un pacient la cine s-au diagnosticat două obliterări de vase sanguine pe emisfera dreaptă a creierului. (El a obţinut cel mai bun rezultat prin utilizarea concomitentă a ganodermei cu medicamentul Urokinase.) La acest bolnav, a dispărut în final dizabilitatea aparatului locomotor.
După administrarea ganodermei, un bolnav suferind de obliterarea de vase sanguine la nivelul creierului, parţial paralizat, s-a putut mişca liber. Valorile de grăsimi libere şi lipoproteină ß au revenit la valori normale.
Administrarea ganodermei, poate avea efecte benefice, şi asupra bolnavilor cardiaci. Poate avea rezultate mai bune, administrarea concomitentă ganodermei cu alte substanţe. Pe lângă toate acestea, bolile de mai sus se vindecă greu, de aceea, se recomandă administrarea ganodermei pentru prevenirea formării lor.
4.    Este eficientă în cazul hepatitelor cronice şi acute şi a disfuncţionalităţilor la nivelul ficatului.
Studiul lui Dr. Mitsui Hashimoto, Spitalul Hashimoto
Chiar şi în zilele noastre, hepatita este  o boală pentru vindecarea căreia, nu există un medicament cu adevărat sigur.
Pentru câţiva pacienţi suferinzi de hepatită, am prescris administrarea a şase capsulă pe zi. După trei luni, am consemnat ameliorarea stării celor trei pacienţi: valorile GOT- şi GPT – sau redus de la 200 – 300 U/l la 100/l.
Pe lângă aceasta, la unul dintre pacienţi, căruia i-am administrat ganodermă cu câteva derivate din plante medicinale, s-a constatat în continuare o reducere a valorilor GOT – şi GPT. Unul dintre pacienţi, pe lângă hepatită suferea şi de hipertensiune arterială. Administrarea ganodermei a avut un rezultat promiţător.
Nu se poate deduce o concluzie generală pe baza celor de mai sus, dar în urma administrării ganodermei, se pot aştepta rezultate pozitive şi în cazul hepatitei.
Ca urmare a insuficienţelor hepatice, pacientul suferă şi de fatigabilitate. Experienţă arată, că fatigabilitatea se poate reduce prin administrarea ganodermei.

5.    Trebuie să uităm acel mit, că „boala de ficat este incurabilă”.
Din punctul de vedere al sănătăţii, ficatul este cel mai important organ. Funcţionarea ficatului este deosebit de complexă. Din această cauză, se crede despre bolile de ficat se crede că sunt incurabile, şi singura metodă a ştiinţelor medicale din vest, este aplicarea unei diete alimentare.
Ganoderma, este insă capabilă să reabiliteze funcţionarea optimă, a funcţiilor complete ale ficatului. Experienţele practice arată, că se pot obţine rezultate pozitive, cu ajutorul ganodermei. Conform raportului lui Dr. Shigeru Yuji, se constată ameliorare, la 10% din disfuncţionalităţii hepatice, doar după două luni de administrare a ei. La 40% dintre pacienţi, au încetat simptomele, şi s-a redus mărimea ficatului. Jumătate dintre pacienţi, a simţit o uşurare în simptome.
6.    1. Se pot vindeca bine, durerile la nivelul stomacului, şi ulcerul gastric şi duodenal.
Studiul lui Dr. Taro Tamura, Universitatea Kinki
Am utilizat ganodermă la tratamentul durerilor la nivelul stomacului, şi ulcerului gastric şi duodenal. Cel mai interesant caz, a fost al unui pacient de sex bărbătesc cine a avut ulcer gastric în tinereţe, care a recidivate nu de mult. Tratamentul medicamentos s-a dovedit ineficient, însă durerile i s-au redus semnificativ la o săptămână după începerea tratamentului cu ganodermă. După reducerea dozei administrate, a simţit durere doar o dată pe zi, şi au fost zile, când nu a avut dureri de loc. (Analgezicele în general nu au produs efect.) Acest tratament, s-a dovedit eficient şi la acei pacienţi suferinzi de ulceri gastric şi duodenal, care sufereu de dureri la nivel toracelui, inapetenţă, şi la acei bolnavi suferinzi de ulcer gastric, care erau letargici şi slăbiţi. Poate reduce şi durerile în urma operaţiei de cancer stomacal. După începerea administrării ganodermei s-a ameliorat dispoziţia multor bolnavi, şi au început să cumuleze greutate.
6.    2. Ganoderma oferă protecţie în cadrul perturbaţiilor în alimentaţie, în cazul alimentaţiei unilaterale şi în cazul intoxicaţiilor alimentare.
S-au obţinut rezultate surprinzătoare în tratamentul dizenteriei, constipaţiei, hiperacidităţii, şi al ulcerului gastric. În aceste cazuri, Dr. Shigeru Yuji, pe baza vastei sale experienţe, a făcut referatul unor efecte asemănătoare, cu cele ale celor mai de utilizate medicamente.
Cea mai importantă sarcină a sistemului gastric şi duodenal, este absorţia substanţelor nutritive valoroase din alimente, apoi după digestie, îndepărtarea substanţelor nocive. Oamenii mănâncă în general prea mult, sau urmează un sistem alimentar neechilibrat, cea ce poate duce la vătămarea sistemului digestiv. Ganoderma oferă o protecţie eficientă, şi optimalizează funcţionarea sistemului digestiv.

6.    3. În cazul obezităţii nu trebuie început neapărat o dietă săracă în calorii.
După cel de al doilea război mondial, oamenii au fost săraci, şi nu a fost mâncare suficientă. Ar fi fost inoportun, ca lumea să se ocupe atunci de obezitate, deoarece cel mai mulţi dintre oameni, au fost foarte slabi. Mulţumită dezvoltării ştiinţelor medicale, şi îmbunătăţirii condiţiilor economice, bolile contagioase şi sărăcia nu mai reprezentau o problemă atât de mare, însă în rândul populaţiei au început să se răspândească, din ce în ce mai mult diferite boli cronice.
Cercetările noastre a arătat, că la oamenii slabi care au consumat ganodermă s-a constat o creştere a greutăţii, iar la cei obezi, o reducere a ei. Nu are nici o semnificaţie vârsta, sexul, starea sănătăţii. Ganoderma ajută în fiecare caz în păstrarea greutăţii şi formei exterioare optime. În cazul unei administrări regulate ganoderma optimalizează procesele de asimilare şi dezasimilare.
Având în vedere că ganoderma poate opri procesul de îngrăşare, oamenii obezi nu trebuie să se teamă pentru surplusul de greutate, iar femeile pentru cine contează mult aspectul fizic, nu trebuie să sufere din cauza dietelor cu calorii reduse, şi a efectelor secundare substanţelor consumate pentru slăbit.

7.    1 În cazul pacienţilor care au suferit operaţii la nivelul sânilor, intestinului gros sau stomacului, ganoderma poate reduce semnificativ efectele secundare ale chemoterapiei. 
Studiul lui Dr. Hiroshi Kawai, Universitatea Kinki
Subiecţii experienţelor au fost pacienţi, cine nu au beneficiat de tratament corespunzător după operaţie, s-au pacienţi cine au suferit în urma efectelor secundare ale chemoterapiei.
Faţa bolnavului a devenit vânătă, în urma îndepărtării sânului şi chemoterapiei. După două luni de consum de ganodermă, culoarea vânătă de pe faţă a dispărut.
În cazul unei bolnave, după îndepărtarea sânului, au paralizat şi i s-au umflat membrele superioare. După o lună de consum de ganodermă, starea de paralizie s-a ameliorat semnificativ.
Câţiva bolnav au consumat ganodermă cu medicamente produse din plante medicinale, la zece zile după colestemie (o deschidere pe o porţiune a intestinului gros). Au încetat transpiraţiile din timpul nopţii, şi li s-a îmbunătăţit apetitul. 
Unii bolnavi şi-au pierdut apetitul, după operaţia de cancer stomacal. În urma consumului de concentrat de ganodermă, în doză de şase capsule pe zi, apetitul lor s-a îmbunătăţit substanţial.

Ţinând cont de rezultatele de mai sus se poate stabili că prin consumul de ganoderma în urma chemoterapiei, se realizează o terapie suplimentară eficientă, deoarece efectele secundare se reduc semnificativ.

7.    2. Împiedică formarea metastazelor cancerigene, reduce durerea şi oferă posibilitatea prelungirii duratei vieţii.
Ganoderma aparţine ciupercilor din familia Polyporaceae. Consumul lui se consideră o metodă de tratament eficient al cancerului, în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia şi Scoţia. Mai mulţi medici de specialitate cum sunt: Prof. Ta-cheng de la Colegiul Medical al Universităţii Naţionale Tajvan, Prof. Cheng Hui-hua şi Prof. Tung Uic-hi de la Colegiul de Ştiinţe Medicale Taipei au efectuat teste clinice, în diferite ţări, cu cele mai moderne instalaţii ştiinţifice. Rezultatele experienţelor au dovedit, că ganoderma este eficientă în tratamentul cancerului. Conform rapoartelor cercetărilor, ganoderma s-a dovedit eficientă în tratamentul cancerului, pe baza următoarelor criterii:
1.    Substanţele active din ganodermă - eficiente împotriva cancerului, sunt polizaharidele, şi germaniul organic.
2.    Eficienţa sa se datorează efectului cumulativ al componentelor. Nu s-ar putea obţine rezultatul scontat, prin utilizarea separată a componentelor.
3.    Îmbunătăţeşte capacitatea de rezistenţa organismului, întăreşte sistemul imunologic, şi limitează răspândirea cancerului în organism.
4.    În perioada postoperatorie, poate ajuta pacienţii care suferă de următoare boli de cancer: cancerul esofagului, cancer stomacal, tumor mamar, tumoare la nivelul intestinului şi uterului.
5.    Poate înceta cumulul de lichide la nivelul abdomenului (ascitest) cauzate  de cancer, creşte apetitul, şi menajează bolnavul de durerile din stadiul avansat al cancerului.
6.    Se poate utiliza concomitent cu alte metode de tratament al tumorilor, cum ar fi intervenţiile chirurgicale, tratament prin radiaţii, sau chemoterapie.
Cei mai mulţi oameni au predispoziţie la formarea cariilor dentare, a miopiei sau cancerului, dar aceste boli, se pot forma şi mai târziu. Dacă dorim să evităm formarea cariilor dentare, trebuie să consumăm mai mult calciu şi să evităm dulciurile. Dacă dorim să evităm miopia, trebuie să consumăm mai multă vitamina A, şi să evităm oboseala excedentară a ochilor. Dacă dorim să prevenim cancerul să consumăm ganoderma, şi să avem o alimentaţie echilibrată..

8.    Ganoderma este eficientă în vindecarea durerilor din zona şoldurilor, umerilor, şi articulaţiilor.
Studiul lui Dr. Taro Kiyobara, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reabilitaţie.

Ganoderma se poate utiliza pentru tratamentul durerilor, care apar în zona inferioară a spatelui, în mâini, umeri, şi genunchi.
Ganoderma este deosebit de eficientă, în tratamentul durerilor cauzate de hematome.

9.    1. Ganoderma s-a dovedit eficientă, în tratamentul unor probleme de ginecologie, ca de pildă convulsiile din cauza menstruaţiei, ameţeli, menopauză, etc.
Studiul lui Dr. Yoshinori Imanishi, Clinica de Obstetică şi Ginecologie Imanishi.
În calitate de ginecolog obstetician, autorul studiului, a propus consumul ganodermei unor femei cine sufereau de convulsii din cauza menstruaţiei, ameţeli, menstruaţie în perioade neregulate, simptome de menopauză, sau rămâneau gravide cu dificultate.
În trei cazul a consemnat rezultate pozitive. O femeie de 46 de ani, a consumat ganodermă timp de o lună şi i-au încetat ameţelile şi durerile la nivelul umerilor. A tratat o femeie gravidă, cine reclama dureri puternice la nivelul toracelui, şi inapetit. În urma consumului de ganodermă, i s-a ameliorat starea. O pacientă, femeie căsătorită, în ciuda multor încercări nu a putut deveni gravidă,  însă după trei luni de consum de ganodermă a reuşit.
Ganoderma poate ameliora simptomele febrei puerperale, deoarece are efect hematopoietic, diuretic, dezintoxicant.

9.    2. Ganoderma este de o potrivă necesară femeilor gravide, şi celor care sunt cuprinse de durerile facerii.
Când o femeie devine gravidă, părinţii ei se tem dacă pot să-i administreze sau nu ganodermă. Femeile gravide sunt frecvent sensibile, în special când aşteaptă primul copil. În timpul cât sunt gravide femeile sunt sensibile la stimulaţiile exterioare atât mental şi cât fizic. Cu toate că este un lucru firesc, acest lucru este greu tolerat de cele mai multe dintre ele.
În această perioadă ganoderma îşi dezvoltă efectul hematopoietic, diuretic, dezintoxicant şi ajută dezvoltarea normală al fătului. Conform poziţiei profesorului Kanata de la Universitatea Tohoku, consumul de ganodermă îmbunătăţeşte activitatea sexuală şi la bărbat şi la femei, intensifică activitatea spermelor, şi reglează ovulaţia.

10.     Ganoderma vindecă într-o măsură semnificativă bolnavi de rinichi.
Bolile rinichilor, aparţin grupelor de boli, care implică un tratament greoi. Enumerăm aici nefritele acute şi cronice, bolile de rinichi cu diabet, şi febra reumatică. Acestea pot fi cauzate în parte de nivelul ridicat al colesterolului şi glicemiei. Rinichii sunt suprasolicitaţi, sângele nu ajunge în vasele capilare ale rinichilor. Bolile rinichilor pot cauza edem, retenţia urinei, oboseală, şi uremie serioasă.
Profesorul Fumio Tsurudani de la Universitate de Medicină Nagoya, a făcut experienţă pe bolnavi de rinichi pentru a verifica eficienţa ganodermei. A ajuns la concluzia, că reduce nivelul de proteine şi colesterol şi normalizează funcţionarea rinichilor.

11.     Procesul diabetului zaharat nu mai este ireversibil.
Diabetul zaharat este cauzat de producţia insuficientă de insulină la nivelul pancreasului. În prezent singurul mod de tratament cunoscut în lumea medicală este compensarea insulinei.
Cu toate că insulina reduce nivelul glicemiei în sânge, simptomele reapar repede, şi se pot naşte şi efecte secundare multiple, asemănătoare celor din urma injecţiilor cu cortizon. Funcţionarea pancreasului, nu se poate reabilita cu insulină administrată din exterior, ea accelerează procesul de degenerare al organismului.
În urma testelor clinice care au durat ani de zile, Institutul de Cercetare al Universităţii de Medicină Kinki, a ajuns la concluzia  că ganoderma are efect similar cu insulina. Consumul de ganoderma poate reabilita funcţionarea pancreasului, şi poate ameliora, simptomele lipsei de insulină fără efecte secundare.


12.     Ganoderma este eficientă, în tratamentul multor boli, care sunt puţin cunoscute.
1.    În multe cazuri nu se cunoaşte cauza declanşării acestor boli (boala de idiopathie).
2.     Multe boli nu pot fi tratate medicamentos, chiar dacă se cunoaşte cauza declanşării lor. De pildă hipertensiunea arterială, poate avea atât de multe cauze încât medicamentele care o reduc pot ajuta în încetarea simptomelor, dar deseori rămâne neelucidată cauza care a declanşat boala.

Anexa numărul I./ : Cele zece cauze importante ale decesului
1.    Tumoare malignă
2.    Comoţie cerebrală
3.    Accident
4.    Boli cardiace
5.    Hipertensiune arteriale
6.    Hepatită cronică şi ciroză hepatică
7.    Bronşită
8.    Diabet zaharat
9.    Tuberculoză
10.     Sinucidere

Anexa numărul II./: studii japoneze
Ştiinţa medicală japoneză, confirmă efectele pozitive ale ganodermei.
În toate lumea medicii găsesc că medicamentele de bună calitate sunt foarte importante. Efectele deosebite ale ganodermei, sunt notificate cu un nou termen medical: „adaptogen” (reface echilibrul zdruncinat).
Cercetările şi experienţele îndelungate întreprinse în spitalele şi institutele de cercetare din Japonia, au întărit din toate punctele de vedere efectele pozitive ale ganodermei. Este eficientă în tratamentul unui boli, al căror cauză este vreo perturbaţie al aparatului circulator. Astfel de boli sunt:
1.    Hiper şi hipo tensiune arterială (hipertonia).
2.    Boli cardiace cauzate de hipertonie.
3.    Comoţie cerebrală, glicemie ridicată, arteroscleroză.
4.    Anomalii legate de menopauză, probleme ginecologice.
5.    Constipaţie, hemoroizi.
6.    Hepatită cronică.
7.    Anomalii de urinare, senzaţie frecventă pentru urinare.
8.    Ulcer gastric şi duodenal.
9.    Boli alergice ale căilor respiratorii.
10.     Bronşită cronică, astm.
11.     Inflamaţii ale articulaţiilor, boli reumatice.
12.     Insomnie, letargie, nevroză.
Dată fiind armonizarea funcţiilor organismului de către ganodermă, sau constatat două tipuri de efecte din punctul de vedere al tensiunii arteriale: poate ridica şi poate reduce tensiunea. Stimulează capacitatea naturală de autovindecare a organismului, întăreşte sistemul imunologic.
În urma consumului de ganoderma, în special în faza iniţială, câţiva consumatori au resimţit „reacţii contrare”: pot apărea ameţeli, stare de slăbiciune, senzaţie frecventă de urinare şi scaun. Este un fenomen normal, ceea ce înseamnă, că a început îndepărtarea substanţelor toxice cumulate în organism. Bolnavi de diabet zaharat, pot pierde multe glucide, bolnavi suferinzi de reumatism pot simţi temporar dureri mai intense. Acest fenomen, este doar adaptarea normală şi funcţională a organismului. Nu are nici un alt efect în afară de cel al ganodermei. În funcţie de starea fizică a pacienţilor, aceste simptome dispar în câteva zile.
Având în vedere, caracterul de substanţă activă naturală al ganodermei, ea se poate utiliza şi împreună cu medicamentele tradiţionale, şi poate reduce efectele lor secundare.

POSOLOGIE – INSTRUCŢIUNILE DE UTILIZARE ALE GANODERMEI

1.    INSTRUCŢIUNI DE ADMINISTRARE (DOZĂ)
1.    Pentru păstrarea sănătăţii: în perioada de început (primele cincisprezece zile) înghiţim o capsulă dimineaţa şi una seara înainte de culcare. După aceea ajunge o capsulă pe zi (ocazional câte o capsulă).
2.    Pacientul care suferă de reumatism, bronşită sau dureri, ia de două ori pe zi, înainte de micul dejun şi cină, atâta timp cât simptomele persistă. După aceea ajunge o capsulă pe zi. În caz de durere se poate administra oricând (ocazional o capsulă).
3.    În cazul bolnavilor de hepatită, tumoare, diabet zaharat, se va lua de mai mult de trei ori pe zi, câte 1-2 capsule de ocazie. Dacă este necesar cele 1-2 capsule se pot administra chiar şi de 4-5 ori pe zi.


2.    EFECTE
1.    Simptomele încetează.
2.    Se simte mai energic.
3.    I se îmbunătăţeşte apetitul, greutatea corporală se stabilizează.
4.    Doarme mai adânc şi mai bine. Se reduc numărul de ore petrecute cu somn, dar se va trezi mai proaspăt.
5.    Se va îmbunătăţi scaunul (eliminarea de fecale).
6.    „Efectele contrare”: (o expresie medicală chineză: simptomele se accentuează înainte de a se reduce, deoarece prima dată încetează cauza bolii.) După cea de a treia zi de la începutul consumului de ganoderma, se constată efecte contrare la unele cazuri. Acestea nu sunt efecte secundare, tratamentul trebuie continuat. Acest lucru certifică doar eficienţa ganodermei, efectele contrare pot fi diferite una de alta. Nu se constată efecte contrare la toate lumea, deoarece ele depind de volumul de substanţe toxice cumulate în organism.

Se poate spune în general, un pacient care are un organism prea sensibil, sau consumă medicamente în cantităţi mari, poate simţi uşor aceste simptome. De la caz la caz, pot apărea erupţii, pe faţă sau alte suprafeţe a pielii, chiar şi în gură. Pot apărea edem, diaree, dureri la nivelul stomacului, febră, vâjâituri în ureche, instabilitatea tensiunii arteriale, şi o producţie intensivă de secreţii. Acestea nu sunt efecte secundare. Nu trebuie să vă temeţi. Continuaţi administrarea substanţei, simptomele se vor reduce şi vor dispare curând.
Unele fenomene ce derivă din utilizarea medicamentelor pe bază de plante medicinale, sau terapii de alimentaţie, se consideră a fi efectele secundare ale substanţelor. În realitate însă, bolnavul se va vindeca treptat, atunci când apar aceste simptome.

REACŢIA EFECTELOR CONTRARE – TRANSFORMAREA LOR ÎN REACŢIE POZITIVĂ
Substanţele toxice părăsesc organismul, atunci când organismul de natura acidă devine bazică. În acele momente, de regulă în termen de 3-10 zile, pot apărea reacţii cu diverse efecte. Simptomele diferă de la persoană la persoană. Sunt bolnavi cu simptome fi uşoare, şi sunt bolnavi la cine aceste simptome pot fi chiar grave. Pacientul devine mai energic când aceste simptome încetează.


Savas = acid
Semleges = neutru
Lúgos = bazic
pH 7,35 Egészséges test = pH 7,35 corp sănătos
Változási folyamat = proces de schimbare
Creşte şansa de îmbolnăvire în cazul acidulării ţesuturilor organismului.
Dacă reacţia este gravă, pot apărea următoarele simptome:
a.    Acidularea organismului (acidosis)
1.    Somnolenţă.
2.    Senzaţie de sete, uscarea gurii.
3.    Urinare în timpul nopţii, gaze în intestine.

Reacţiile de mai jos, pot apărea doar pentru durate scurte de timp în cazul următorilor boli:
a.    Hipertensiune arterială: putem simţi capul greoi, timp de o săptămână două.
b.    Anemie (se constată hemoragie nazală în special la femei).
c.    Afecţiuni stomacale: senzaţie de căldură în zona toracelui, inapetit.
d.    Ulcer gastric.
e.    Diaree.
f.    Afecţiuni ale ficatului: sughiţ, vomă.
g.    Ciroză: scaun cu sânge.
h.    Boală de rinichi: reducere bruscă a nivelului de proteine, edem uşor pe faţă.
i.    Diabet zaharat: poate creşte glicemia, se poate forma edem uşor la nivelul membrelor.
j.    Hemoroizi: de la caz la caz hemoragie.

APARIŢIA REACŢIILOR DATORITĂ „EFECTELOR CONTRARE”
1.    La nouă din zece bolnavi pot apărea astfel de reacţii.
2.    Acei bolnavi care se confruntă cu aceste reacţii, se pot aştepta la rezultate mai rapide. Dacă nu simt aceste reacţii înseamnă că organismul lor reacţionează mai încet.
3.    Reacţiile uşoare pot dura 2-5 zile, cele mai serioase 7-30 zile.
4.    În cazul în care reacţia este serioasă, să reducem doza, sau să ne adresăm medicului cine va ajuta în reducerea acestor simptome, apoi să continuăm administrarea substanţei până la dispariţia reacţiei.
5.    Câţiva pacienţi se pot confrunta cu această reacţie, în termen de 3-10 zile după ce au început tratamentul cu ganodermă. În unele cazuri reacţia apare, după 2-3 luni. Reacţia nu este un fenomen singular, excepţie acel caz când bolnavul este deja complet vindecat.

În câteva cazuri consumul de ganodermă nu are nici un efect:
În general, efectele se simt deja după consumul unei cutii. Se poate întâmpla însă să fie câţiva pacienţi care nu simt nici un efect. Cauzele pot fi următoare:
a.    Nu iau pastilele la momentul oportun, sau nu respectă doza recomandată.
b.    Întrerup administrarea, atunci când apar reacţiile „efectelor contrare”.
c.    Pacientul este bolnav de prea mult timp, sau consumă prea multe medicamente. Substanţele toxice cumulate în organism nu pot fi îndepărtate complet.
d.    Gravitatea bolii oscilează de la începutul tratamentului. Bolnavii îşi pierd încrederea de aceea întrerup tratamentul. Dacă boala nu a dispărut în totalitate, pot apărea oscilaţii, iar durerea se poate ameliora puţin câte puţin. Tratamentul trebuie continuat şi în acest caz.

IMPORTANT: Studiul de mai sus se bazează, pe cercetările efectuate în diferite ţări. Rezultatele cercetărilor, întăresc faptul, că ganoderma este un supliment de nutriţie util şi sănătos.


Ganoderma (în limba chineză LINGZHI)
De mii de ani, chinezii consideră despre ganoderma aparţinătoare familiei ciupercilor, că este un fel de substanţă miraculoasă, care face posibilă longevitatea. Detaliile, şi diferite denumiri apar în manuale istorice al medicinii chineze cum sunt de pildă „Cartea plantelor medicinale Shen-Nung”, sau „Trecerea în retrospectivă a medicamentelor preparate din plante medicinale”.
1.    Până acum de ce nu a fost utilizată pe scară largă în medicină?
Ganoderma ajută în păstrarea şi îmbunătăţirea stării de sănătate.
Nu s-a răspândit pe scară largă, până în zilele noastre la chinezi, şi între medicii chinezi din următoarele motive:
1.    Se colectează greu. De regulă cei care o caută o găsesc întâmplător. Dacă o găsesc se poate întâmpla că au distrus-o insectele, sau din cauza vârstei i-a dispărut deja de mult puterea tămăduitoare.
2.    Există multe soiuri asemănătoare. Nu s-a putut găsi soiul cu efecte tămăduitoare. În cei 30 de ani care au trecut, am găsit peste treizeci de soiuri ganodermă în Taiwan.
3.    Ganodermele nu au putut fi colectate la timp, în aşa fel să îşi păstreze puterea tămăduitoare. Atunci când sunt găsite aproape că numai au efect terapeutic din cauza vârstei. Ganodermele tinere au gust amar şi dulce, însă acest gust dispare aproape în totalitate când se întăresc ca pielea. Efectul este produs doar de ganoderma tânără aflată în creştere. 
4.    Nu există o reţetă stabilită. Tehnicile şi reţetele utilizate de către terapeuţii chinezi, se bazează pe informaţiile găsite în cărţi, cum sunt  Shang-Han-Lun şi Chin-Juei-Yao-Luch. Însă, referitor la ganodermă, nici una din cărţi nu oferă reţetă corespunzătoare. Având în vedere că ganodermele sălbatice sunt greu de colectat şi există multe soiuri, ne-am apucat de rezolvarea problemelor cultivând mai multe soiuri.  În anul 1973 am prezentat câteva soiuri asemănătoare, şi am colindat toată zona montană din ţară, pentru a colecta mostre de ganodermă sălbatică pentru a crea puncte de referinţă. Ne-am angajat riscul intoxicării şi le-am gustat personal pe fiecare. După şase ani am înnobilat cu succes ganodermele.
2.    Elementele componente principale şi funcţiile lor.
Pe lângă elementele componente care se găsesc în ciupercile uzuale, în ciuperca ganoderma se găsesc două elemente foarte importante:
1.    Germaniu (Ge) 32. Conform studiului de cercetare al medicului japonez Kazuhiko Asai, ganoderma conţine germaniu în proporţie de 800-2.000 milionimi. Germaniul stimulează circulaţia sanguină şi prin aceasta îmbunătăţeşte capacitatea organismului de absorbţie a oxigenului. Prin asigurarea nivelului corespunzător al oxigenului în sânge, ameliorează metabolismul şi împiedică degenerarea funcţională. Conform uneia dintre analizele lui Asai, germaniul este una din elementele componente ale ganodermei. În ganodermă se găseşte de 4-6 ori mai mult germaniu decât în rădăcina panax.
2.    Polizaharide. Se găsesc în cantităţi diferite, în ciupercile uzuale. Farmaciştii japonezi au extras polizaharide din ciuperca „Yun-Yong” care aparţine familiei ganodermelor şi au elaborat medicamentul P.S.K. Acest medicament a fost utilizat şi clinic la bolnavi cu cancer în tratamentul de imunoterapie, iar Departamentul de Sănătate Koseisho, l-a aprobat ca medicament subvenţionat cu o eficienţă probată.  Este prescrisă bolnavilor de cancer, pentru prevenire în cazul tumorilor maligne, şi metastază. Polizaharidele cresc numărul anticorpilor, întărind în acest fel sistemul imunologic. Lumea medicală a acordat o atenţie serioasă, studiilor medicale unde pentru prima dată a apărut acel fapt, că ganoderma conţine astfel de componente în cantităţi mari. Cultura artificială a ciupercii s-a dovedit a fi un succes, de aceea nu trebuie să se teamă nimeni că vom rămâne fără rezerve. Dat fiind că medicii şi farmaciştii japonezi, o cercetează şi o cultivă în continuu a fost introdus pe piaţă, ca un aliment sănătos. 

3.    Efectul terapeutic al ganodermei
Mii de ani ganoderma a fost considerată „elixirul longevităţii”. Aceste legende au fost acceptate încet-încet ca fapt de cei care l-au consumat. Dacă cineva îl consumă în continuu, îi poate constata efectele sale excelente. În ultimii ani, câţiva medici chinezi şi japonezi care trăiesc în vest i-au studiat eficienţa şi l-au utilizat în experienţa clinică. Au consemnat următoarele efecte: curăţă sângele, este diuretic, detoxică, protejează ficatul, optimizează funcţionarea intestinelor, inimii, tensiunea arterială, are efect antibacterial, ameliorează tusea,  şi bolile căilor respiratorii superioare, are efect expectorant, calmant, şi analgezic. Aceasta înseamnă că ganoderma, are numeroase elemente componente. Acestea sunt eficiente unele în interdependenţă cu celelalte, şi  nu separat fiecare.
Se poate utiliza şi la vindecarea bolilor următoare:
Hipertensiunea arterială, boli cardiace, diabet zaharat, impotenţă, simptome legate de menopauză, bronşită cronică, astmă, reumatism, anchiloza umerilor, inflamaţii ale articulaţiilor, nevroză, febră puerperală, tumoarea glandei tiroide, menstruaţie neregulată, acnee, hemoroizi, inflamaţiile pielii, căderea părului, lupus erythematosus (SLE – boală cronică imunologică), şi varice. În continuare îşi produce efect, în reducerea oboselii survenite după conducerea îndelungată a autovehiculului, în reducerea oboselii care apare un urma examenelor sau în urma unei activităţi fizice în forţă, uşurează simptomele de  mahmureală, efectele secundare ale medicamentelor, îndepărtează mirosul neplăcut al gurii, şi ameliorează durerile la nivelul stomacului. Dacă este consumat paralel cu medicamentele tradiţionale, poate reduce efectele lor secundare, şi poate accentua eficienţa lor.

4.    Efectele ganodermei:
Se va acorda atenţie deosebite calităţii şi alegerii soiului corespunzător. După culegerea ei, putem constata următoarele:
1.    Se reduc orele de somn, şi somnul devine mai odihnitor.
2.    Creşte apetitul.
3.    Substanţele toxice se îndepărtează regulat şi uşor din organism.

GERMANIU ORGANIC

Realităţi despre germaniu organic:
1.    Este un material care diferă total de toate medicamente cunoscute până în prezent.
2.    Este capabil să regleze energiile electrice ale organismului şi are efecte magice asupra lui.
3.    Are funcţii de completare a oxigenului.
4.    Îmbunătăţeşte activitatea la nivelul membranelor celulelor, şi prin aceasta îmbunătăţeşte alimentarea organismului cu oxigen.
5.    Distruge efectul toxic al derivaţilor policlorid bifenil şi calmează intoxicaţia alimentară.
I.    Ca un medicament molecular care are în centru oxigenul, germaniul facilitează procesul de dehidrogenare, şi poate creşte nivelul oxigenului din organism.
Organismul are nevoie de o cantitate mare oxigen, pentru a elibera substanţele toxice care rezultă din metabolism.
Având în vedere, că îmbinările de germaniu organic leagă uşor hidrogenul, facilitează crearea stării dehidrogenare, leagă hidrogenul de oxigen, care astfel se îndepărtează din organism.
Acest lucru face posibil, utilizarea mai eficientă a oxigenul care rămâne în organism. În fond germaniului organic se poate elimina din organism complet în 20-30 de ore ca şi hidroxil-germaniu. Cercetările au dovedit că în urma consumului de germaniu organic, creşte considerabil cantitatea de oxigen depozitată în organism.

Alte concluzii:
1.    Se reduce viscozitatea sângelui.
2.    Îmbunătăţirea circulaţiei sanguine cerebrale, creşte nivelul de oxigen în sânge.
3.    Este eficient şi în intoxicaţii cu monoxid de carbon.
4.    Stimulează circulaţia sângelui în membre.
5.    Este eficient şi în cazul bolii stroke, prin creşterea cantităţii de oxigen care ajunge în creier.
6.    Favorizează un somn mai odihnitor şi mai adânc.

II.    Este importantă menţinerea unei valori corespunzătoare în organism a valorii pH. Starea acidă poate conduce la lipsă de oxigen.

Este un lucru cunoscut, că oxigenul este o moleculă importantă pentru viaţă, lipsa de oxigen poate demara procese dăunătoare. Dacă apare lipsă de oxigen, poate lua fiinţă o degenerare a celulelor, care poate conduce uşor la formarea cancerului.
Care sunt factorii care pot produce insuficienţă de oxigen?
După consumul unor alimente, o parte din produsele intermediare rezultate din metabolism, au efect acid. Dacă cineva consumă doar acele tipuri de alimente în organismul său, va apare un cumul de acizi, deoarece, se dezechilibrează raportul acizi – baze.
Acidularea înseamnă în ţesuturi că se cumulează prea mulţi ioni pozitiv de hidrogen. Din ioni de hidrogen şi oxigen se formează apă. Aceasta este motivul pentru care se poate ajunge la lipsa de oxigen în organism.

III.    Experienţele clinice cu germaniu organic efectuate de Dr. Chirotaka Tanaka

Germaniul organic este eficient în tratarea următoarelor boli: arteroscleroză, boli cerebrale, (comoţie cerebrală, tromboză cerebrală, Sindromul Alzheimer), problemele legate de menopauză, boli cardiace (de exemplu angina pectorală), intoxicaţii de monoxid de carbon, alte intoxicaţii acute produse de medicamente, ulcer gastric, paralizie parţială, epilepsie, ameţeală, reumatism cronic, analgezie (lipsa totală a senzaţiei de durere), cancer, sindromul Raynaud, etc.
Pe baza experienţelor clinice efectuate de Dr. Tanaka s-a dovedit că germaniul organic nu se cumulează în organism.

Efectele lui sunt următoarele:
1.    Îmbunătăţeşte regenerarea celulelor.
2.    Împiedică reapariţia tumorii canceroase după ce acestea a fost îndepărtată prin intervenţie chirurgicală. Reprimă celulele cancerigene, şi împiedică metastaza.
3.    Vindecă comoţia cerebrală, paralizia, ameliorează circulaţia sanguină a membrelor inferioare şi superioare.
4.    Consumul de germaniul organic ameliorează oscilaţiile stărilor emoţionale, oboseala, şi face posibilă un somn mai adânc.
5.    Potoleşte durerile cauzate de inflamaţia prostatei.
6.    Prin consumul de germaniu organic, oamenii sănătoşi, îşi pot creşte capacitatea spirituală.

IV.    Germaniul organic nu are efecte secundare.
1.    După absorbire, germaniul organic, se elimină complet din organism. Durata acestui proces depinde de starea fizică a individului, şi durează în general 20-30 ore. Nu există efecte secundare. 

sabato 5 aprile 2014

I Benefici del ganoderma lucidum

I Benefici del ganoderma lucidum sono molteplici nel nostro organismo

Il Ganoderma Lucidum agisce principalmente per aumentare le difese immunitarie.
Benefici del ganoderma lucidum
Benefici del ganoderma lucidum
Il Ganoderma è un immunostimolante naturale: è un antico fungo orientale che aumenta le barriere contro i virus.
Dopo numerosi studi di laboratorio, oggi è scientificamente provato che l’estratto del Ganoderma agisce come un vero e proprio farmaco naturale.
Durante i mesi più freddi, questo generoso vegetale è un toccasana per potenziare le difese immunitarie e aumentare la resistenza contro freddo e stanchezza.
L’azione terapeutica del Ganoderma è dovuta al suo contenuto di:
  • aminoacidi
  • alcaloidi
  • polisaccaridi
  • fibre alimentari
  • calcio
  • ferro
  • fosforo
  • vitamine C, D, B
  • acido pantotenico (vitamina B5), che è essenziale per la funzione nervosa, il metabolismo e per il trasporto di energia nell’organismo.
Il Ganoderma aumenta le difese immunitarie dell’ organismo: è un potente antinfiammatorio (ma privo degli effetti collaterali tipici dei FANS) e, grazie alla presenza di adenosina, rilassa il sistema nervoso centrale con effetti calmanti e anti-insonnia.
Il Ganoderma ha inoltre diverse proprietà benefiche:
  1. rigenera il fegato e l’intestino, perché rinnova la flora batterica;
  2. abbassa il colesterolo e aiuta a tenere sotto controllo i livelli di zuccheri nel sangue (glicemia);
  3. previene le degenerazioni cellulari, ringiovanisce i tessuti e contrasta la caduta dei capelli.